Євросоюз готує тренувальну місію для снайперів, саперів та офіцерів ЗСУ – Bloomberg

Європейський Союз у рамках тренувальної місії для українських військових пропонує підготовку снайперів, фахівців з розмінування, а також офіцерського складу. Про це 29 серпня повідомляє Bloomberg.

У своєму матеріалі журналісти посилаються на документ, який розповсюджується Європейською службою зовнішніх дій серед держав-членів ЄС.

"Після подальшої перевірки ЗСУ та консультацій з партнерами, у тому числі США та Великобританією, одне або кілька вищезазначених завдань можуть бути підтримані цією навчальною місією ЄС", – повідомляється в документі.

При цьому наголошується, що зазначені направлення у запиті на підготовку вказали представники України.

У документі зазначається, що місія з підготовки українських військових діятиме на тимчасовій основі, але її "врешті-решт можна буде розгорнути в Україні, коли дозволять умови та буде ухвалено відповідне рішення".

Також журналісти Bloomberg зазначили, що представники як мінімум однієї європейської країни висловили стурбованість тим, що така місія може посилити напруженість у відносинах із росією.

Нагадаємо, раніше голова європейської дипломатії Боррель закликав замислитись про гарантії безпеки для України, щоб не допустити нової війни.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті