Європа має ставитись до "вагнерівців" так само, як до бойовиків ІДІЛ – глава МЗС Естонії

Підхід до бойовиків так званої "ПВК "Вагнер" має бути таким самим, як і до терористів з ІДІЛ. Про це 28 листопада повідомив глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу в інтерв'ю "Суспільному".

"Якщо людина їде до Європи і вона причетна до діяльності ІДІЛ, або фінансує її будь-яким чином, це вже означатиме кримінальний злочин. Тому слід заборонити їм перебувати в Європі та заморозити їх активи. Тобто підхід має бути цілісним у тому контексті, що організації, подібні до "Вагнера", суто терористичні", - підкреслив естонський міністр закордонних справ.

За його словами, членство у такій організації, як ПВК "Вагнер" є кримінальним діянням, яке має мати відповідний статус.

Раніше саме Урмас Рейнсалу передав Гаазі наручники для засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Як пояснив дипломат, це була його відповідь на "закривавлену" кувалду, яку передав до Європарламенту юрист Пригожина.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ФБР оголосило у розшук ватажка ПВК "Вагнер" Пригожина.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті