Естонський політик з' їздив до окупованого Маріуполя і побачив там "добре вбраних дітей"

Кандидат у депутати від естонської правої партії EKRE Андрес Райд заявив, що їздив у Маріуполь і не побачив там "доказів" викрадення дітей, про які говорять Україна, міжнародна спільнота й правозахисники. Про це він розповів в інтерв’ю радіостанції Kuku, - пише "Європейська правда".

Політик розказав, що проїхав кількома містами Донецької області й за порадою "хорошого колеги" відвідав Маріуполь, аби дізнатись, чи йдеться там про викрадення дітей.

"Перебуваючи на місці, стає цілком зрозуміло, що нам (в Естонії – ред.) в основному розповідали зовсім інше. Справді, про одного було відомо, що він виїхав через Естонію кудись в Європу, а куди – невідомо, але в будь-якому випадку виїхав. І з дітьми так само", – заявив він.

За його словами, з України внаслідок війни люди виїжджають і в РФ, бо там у них є родичі, а в Донецькій області і так "завжди було переважно російськомовне населення".

"А друге питання – в тому, навіщо комусь зі "звільнених українських територій" кудись їхати? Навпаки, ті, хто виїхав, можуть просто повернутись на "звільнену територію", – каже естонський політик, далі розповідаючи про свій візит до школи, де "добре вбрані діти вчились танцювати вальс для випускного".

Пізніше в інтерв’ю Райс також згадає, що отримував "дозвіл" на в’їзд до окупованої Росією Донецької області п’ять місяців, і висловить сподівання, що такі поїздки естонських журналістів, як здійснена ним, відбудуться в майбутньому.

Голова EKRE Хенн Пилуаас, як передає Postimees, заявив, що не знав про поїздку члена партії до Маріуполя, й пообіцяв, що це питання буде обговорене всередині політсили.

Як повідомлялося раніше, половина поточного населення окупованого Маріуполя складається з завезених представників російських національних меншин.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті