Експорт по "зерновому коридору" за тиждень зріс на 80%

За останній тиждень роботи "зернового коридору" експорт ним зріс майже на 80%. Про це повідомили в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

"За 43-й тиждень роботи "зернового коридору" з 22 по 28 травня 2023 року, через морські порти Одеської області було експортовано 210,5 тисячі тонн агропромислової продукції, що на 78% більше відвантажень цим каналом, ніж тиждень тому", - повідомили в асоціації.

Найбільше за цей тиждень відвантажували кукурудзу (91% експорту за цей період) і ячмінь (9%). Ці вантажі завантажили лише на чотири судна, а інспекцію на вхід пройшло 15 суден. При цьому попри такі серйозні дані, обсяги відвантажень все ще є мінімальними.

"Приріст є, проте це мінімальні відвантаження порівняно з потенціалом цього каналу експорту... З такими показниками експортувати надлишки продукції, які перебувають на території України, до початку надходження нового врожаю буде надзвичайно складно. Російська сторона продовжує гальмувати роботу цього каналу експорту", - повідомили в УКАБ.

Загалом від початку роботи "зернового коридору" з 1 серпня 2022 року по 28 травня 2023 року вдалося експортувати 30,5 мільйонів тонн продукції АПК.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський повідомив, що понад 1,5 мільйона тонн агропродукції накопичено в заблокованому порту "Південний".

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті