Ексдепутатку Королевську знову підозрюють у недекларуванні нерухомості на Київщині та в РФ

Антикорупційні органи України повідомили про підозру колишній народній депутатці Наталії Королевській у недекларуванні нерухомості в Київській області та в РФ. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у Телеграм

"20 грудня 2023 року прокурор САП та детективи НАБУ повідомили про зміну раніше повідомленої підозри колишньому народному депутату, яка не задекларувала земельні ділянки на Київщині та рф. Наразі дії колишнього нардепа кваліфіковано за ч. 2 ст. 366-2 КК України", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, народна депутатка в декларації за 2020 рік не зазначила дві земельні ділянки в Обухівському районі загальною площею 0,829 га та вартістю понад 2,5 млн грн, а також житловий будинок та земельну ділянку, розташовані у Московській області РФ вартістю майже 1,8 млн грн.

"Сума незадекларованих об’єктів нерухомого майна становила понад 4,315 млн грн", - уточнюється в повідомленні.

Водночас, як наголошують у САП, у межах досудового розслідування було встановлено, що вартість незадекларованого майна набагато більша, ніж установлено спочатку, і становить майже 13,015 млн грн, що перевищує 4000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

"Зважаючи на те, що колишній нардеп переховується від слідства, про зміну підозри їй повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України", - зазначають у САП.

Розслідування цих фактів розпочато на підставі висновків НАЗК.

У повідомленні не зазначено імені колишньої нардепки, як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про Наталію Королевську.

Нагадаємо, у лютому поточного року нардепка від ОПЗЖ Королевська отримала підозру за внесення недостовірних відомостей до е-декларації

Як повідомлялося, у листопаді минулого року стало відомо, що проросійська політична діячка та народна депутатка від партії "ОПЗЖ" Наталія Королевська володіє у Московській області РФземельною ділянкою та будинком, які не були вказані у майнових деклараціях нардепки.

Також нагадаємо, що у січні поточного року народні депутати Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод написали заяви на складання мандатів народних депутатів.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті