Двоє бойовиків "ДНР" потрапили в полон до ЗСУ та предстануть перед судом (ФОТО)

За матеріалами СБУ судитимуть двох бойовиків НЗФ з Донеччини, які потрапили в полон у жовтні поточного року. Про це повідомило 3-є управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях на своїй сторінці у Facebook 8 грудня.

"Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази щодо злочинів двох бойовиків російсько-гібридних військ, – сказано в повідомленні. – Обидва – мешканці Донеччини – в 2014 році добровільно приєдналися до лав незаконних збройних формувань та брали участь у збройному опорі Силам спротиву".

Підкреслюється, що один із зрадників воював у полку спецпризначення "Оплот" терористичної організації "ДНР" на посаді кулеметника. Зловмисник чергував на блок-постах і брав участь у бойових діях проти українських військових в Докучаєвську та селищі Ясне Донецької області.

Інший бойовик виконував функції помічника гранатометника та заступника командира бойової машини в "3 окремій моторстрілецькій бригаді 1 армійського корпусу ДНР". Його підрозділ дислокувався в одній із шкіл окупованого Єнакієвого. На ворожих позиціях неподалік селищ Лозове, Михайлівка, Широка Балка та Зайцевого бойовик здійснював контроль за місцевістю та спостерігав за переміщеннями ЗСУ на лінії фронту.

Зазначається, що у жовтні під час бойового зіткнення неподалік Новобахмутівки військовослужбовці Збройних сил України взяли загарбників в полон.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили бойовикам про підозру за:

- ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недорканність Україїни);

- ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації);

- ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

Матеріали досудових розслідувань скеровані до суду для розгляду по суті.

Раніше повідомлялось, що служителя УПЦ МП засуджено на 12 років за здачу позицій ЗСУ у Луганській області.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті