Дуда заявив, що слова прем’єра Польщі про "припинення передачі зброї" Україні неправильно зрозуміли

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що слова прем'єр-міністра Матеуша Моравецького про припинення військової допомоги Україні вирвали з контексту. Про це він сказав в інтерв’ю TVN24.

Дуда пояснив, що заява очільника польського уряду стосується нової зброї, яку Варшава закуповує для своєї армії.

"Ну, на мій погляд, прем’єр-міністр просто сказав: ми не передамо Україні ту нову зброю, яку зараз закуповуємо в рамках модернізації польської армії", - сказав він.

Польський президент зазначив, що його країна не може зараз передавати Україні нову зброю, яку сама за мільярди доларів купує для модернізації власної армії, та додав, що він сам би був противником передачі зброї, яку Польща купує у США чи Південної Кореї, зокрема системи Patriot, HIMARS тощо.

Водночас Дуда зазначив, що Польща має діючі контракти з Україною, зокрема на поставки самохідних артилерійських установок Krab.

Як повідомлялося, 20 вересня Моравецький заявив, що Варшава припиняє постачання зброї Києву і натомість зосереджується на власному озброєнні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті