Дуда розповів, що буде з Білоруссю, якщо Лукашенко відправить армію до України

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Лукашенко намагається не дати путіну відправити армію Білорусі до України, оскільки це означатиме кінець режиму самопроголошеного президента. Про це він сказав у інтерв'ю Наталії Мосейчук.

"Немає сумнівів, що Лукашенко десь намагається уникнути того, щоб Путін змусив його допустити білоруську армію в Україну, вступити у відкритий бій проти України, тому що, по-перше, це означало б смерть для багатьох білорусів, які не мають бойового досвіду і раптово, погано озброєні, зіткнулися б з українцями, які воюють вже багато років і які дуже рішуче налаштовані захищати свою батьківщину", - сказав президент Польщі.

Дуда зазначив, що білоруси не хочуть воювати з українцями, тому якщо Лукашенко спробує відправити білоруську армію на війну з Україною, "це означатиме для нього остаточний кінець".

"Тому що нація практично, на мою думку, тоді піде проти нього у повному складі. Ситуація може виявитися абсолютно некерованою для нього", - підкреслив президент.

Дуда зазначив, що зараз Лукашенко контролює білорусів за допомогою терору, "але всього цього може виявитися недостатньо, якщо він змусить людей йти і проливати кров за справу, яку вони вважають ганебною".

Нагадаємо, раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зізнався, що напад на Україну стався з Білорусі і пригрозив "найжорстокішою відповіддю" 

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті