Донецьк зараз порожній, туди можна входити без проблем - військовий експерт

На даний момент у Донецьку практично немає військ, які могли б протистояти входу ЗСУ. Про це в інтерв'ю "ОстроВу" розповів полковник запасу, військовий експерт Роман Світан.

"Скільки існує можливість підірвати Антонівський міст, рівно стільки часу ми можемо заходити до Донецька – ми поряд. Щоб зайти до Донецька, потрібна одна рота. Він не є непорушною фортецею. До будь-якого міста можна зайти, просочитися диверсійними групами. Одна ДРГ може довго утримувати якийсь квартал. Але ми навіть цього не робимо, хоч Донецьк у нас на відстані до 8 км", - розповів він.

За його словами, на даний момент у Донецьку практично немає військ, які могли б протистояти входу ЗСУ

"Донецьк зараз пустий, туди можна заходити без проблем. Я думаю те, що ми не входимо до Донецька і не підриваємо Антонівський міст у Херсоні – це або вже досягнута домовленість, або вона передбачається", - вважає експерт.

Роман Світан припускає, що раніше в Стамбулі було укладено певні політичні домовленості: росіяни йдуть з-під Києва та Херсона, забирають собі Донбас та Крим і далі йде політичне врегулювання. 

"Вихід російських військ з-під Києва 100% був за домовленістю, тому що практично жодна колона при відході не була обстріляна ЗСУ. Після цього розкрилися звірства росіян в Ірпені та Бучі, українська та світова спільнота були шоковані побаченим і після цього зупинився процес подальших переговорів. Переступити через Бучу змогли лише "зерновики", які минулого тижня домовлялися у Стамбулі", - розказав він.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті