До Польщі найближчими днями мають потрапити перші з 20 систем HIMARS

Найближчими днями перші з двадцяти систем HIMARS мають потрапити до Польщі. Про це в ефірі Польського радіо заявив колишній заступник начальника Генштабу Війська Польського генерал Леон Коморніцький.

За його словами, придбання HIMARS є хорошим кроком, який демонструє, що Польща зміцнює свою військову потужність.

«HIMARS довзолить свторити на пяти чи шести операційних напрямках східного кордону непрохідний бар'єр. Будь-який противник втратить свої наступальні спроможності, іще не дійшовши до кордонів Польщі», - підкреслив генерал.

Закупівлі HIMARS пов'язані не тільки з війною, яка триває в Україні. Військова стратегія озброєння Польщі розпочалась вже давно, - додає експерт з безпеки Пьотр Грохмальский.

«Йдеться про закупівлю Ф-35, чи HIMARS, чи Patriot. Адже HIMARS ми закупили ще у 2020 році», - зазначив Грохмальский. 

Вказується, що Польща хоче купити у США 500 ракетних установок. Їх покупка обійдеться приблизно в 10 мільярдів доларів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті