Для захисту Києва застосували зенітні САУ Gepard – Наєв

Усі дрони, застосовані росіянами під час атаки на Київ, були виявлені та знищені силами протиповітряної оборони, які використали зенітні самохідні артилерійські установки Gepard. Про це повідомляє пресслужба командування Об’єднаних сил ЗСУ з посиланням на командувача КОС ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

"Наразі заїхав подякувати нашим хлопцям, які озброєні потужною установкою Gepard та виконують завдання з протиповітряної оборони в Північній операційній зоні", – повідомив Наєв.

Зазначається, до відбиття атаки залучалися як підрозділи зенітних ракетних військ і винищувальна авіація Протиповітряних cил ЗСУ, так і мобільні вогневі групи протиповітряної оборони інших складових Сил оборони України.

Наєв наголосив, що сьогодні силам та засобам протиповітряної оборони України немає рівних у всьому світі. Вони самостійно закривають небо над країною, а відсоток збитих ворожих цілей б'є рекорди.

Як повідомлялося, у ніч на 25 травня 2023 року ворог атакував Україну ударними дронами іранського виробництва Shahed-136/131. Загалом зафіксовано пуски 36 баражуючих боєприпасів з північного та південного напрямків. Імовірно, ворог мав на меті атакувати критичну інфраструктуру та військові об’єкти в західних регіонах держави.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті