Депутати Бундестагу відвідають Київ, щоб посилити тиск на Шольця з постачання танків - Spiegel

Делегація Бундестагу прибуде до Києва з дводенним візитом, щоб оновити тиск на німецький уряд із постачання танків. Про це 6 жовтня повідомляє Spiegel.

Йдеться про візит голови оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман та кількох депутатів. Насамперед вона відвідає зруйнований аеропорт "Антонов". І вже потім вона хоче відвідати різні позиції української армії та отримати уявлення про нещодавні територіальні здобутки.

"Я хотіла б отримати враження на місці та поговорити з тими, хто перебуває на фронті у прямому розумінні цього слова, почути, що ми ще можемо зробити", - сказала Штрак-Циммерманн.

Насамперед йдеться про можливі потреби української армії у західних бойових танках. На п'ятницю заплановані переговори з представниками українського парламенту та уряду, зокрема з міністром оборони Олексієм Резніковим та Андрієм Єрмаком, головою Офісу президента.

Україна вже отримувала радянські бойові танки зі Східної Європи у межах так званого кругового обміну. Це, безперечно, дало ефект, сказала Штрак-Циммерманн, "але в тому, що стосується точності, західні танки мають іншу вогневу міць".

Також зазначається, що своєю поїздкою Штрак-Циммерман хоче посилити тиск на канцелярію Шольца.

Нагадаємо, на початку жовтня міністерка оборони ФРН раптово приїхала до Одеси та анонсувала постачання ЗРК IRIS-T.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті