Дефіцит боєприпасів обмежує потенціал РФ відновити ефективний наступ – британська розвідка

Відхід рашистів із західного берега річки Дніпро минулого місяця надав ЗСУ можливість завдати удару по додаткових російських матеріально-технічних вузлах і лініях зв’язку. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

"Відхід Росії із західного берега річки Дніпро минулого місяця надав Збройним силам України можливість завдати удару по додаткових російських матеріально-технічних вузлах і лініях зв’язку", - йдеться у повідомленні.

Цілком ймовірно, що ця загроза спонукала російських логістів перенести вузли постачання, включно з пунктами перевалки залізницею, далі на південь і схід.

"Російським логістичним підрозділам доведеться виконувати надто трудомістке навантаження та розвантаження із залізниці на автомобільний транспорт. Дороги згодом залишатимуться вразливими для української артилерії, оскільки вони рухатимуться для забезпечення передових оборонних позицій Росії", - пише Міністерство оборони Великобританії.

Крім того, зазначається, що дефіцит боєприпасів у Росії (що посилюється цими проблемами матеріально-технічного забезпечення), ймовірно, є одним із головних чинників, які нині обмежують потенціал Росії відновити ефективні широкомасштабні наземні наступальні операції.

Як повідомлялося раніше, за словами військового експерта Романа Світана, найближчим часом ми побачимо подальше просування ЗСУ, посилених резервами з правого берега.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті