Дається взнаки дефіцит. Ігнат заявив, що росія стала застосовувати втричі менше "Калібрів"

Російські війська застосовують утричі менше ракет "Калібр", ніж інших ракет повітряного базування. Про це 7 липня в ефірі національного телемарафону заявив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"За даними Генштабу, розвідки, росія має можливість виробляти близько 30 "Калібрів" на місяць. Тому 10-15 "Калібрів" за одну атаку, носіїв у Чорному морі у них достатньо, а от ракет не дуже. Скільки можуть, стільки й застосовують. Було б більше, летіло б на нас більше цього мотлоху", - розповів він.

Ігнат зазначив, що РФ витратила стратегічний запас ракет на зимові удари по енергетиці України. Водночас зараз активно використовуються ракети С-300. Також використовуються і ракети Х-22.

"Однак Х-22 вони вже не виробляють. Це старі радянські ракети. За час повномасштабного вторгнення понад 150 Х-22 було випущено по Україні", - додав речник Повітряних Сил.

Ігнат додав, що зараз "Калібрів" випускають приблизно втричі менше, ніж ракети повітряного базування Х-101/Х-555.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росія не завдає масових ударів по Україні, бо збирає ракети "для чогось підступного".

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті