Данія затвердила багаторічний пакет військової допомоги для України на 2,9 млрд євро

Парламент Данії затвердив рішення про виділення нового пакета військової допомоги на суму 2,9 млрд євро на багаторічну підтримку України. Про це 20 червня повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Twitter.

"Чудові новини з Копенгагена. Фолькетинг (однопалатний парламент Данії, - прим. ред.) затвердив черговий пакет військової допомоги Україні на 2,95 млрд євро на 2023-2028 роки", - написав Резніков.

Він подякував у дописі датським чиновникам та народу країни за підтримку України.

"Кожне гарчання "Леопарда" і залп "Цезаря" (французька самохідна артилерійська установка - прим. ред.) – це салют на вашу честь. А ваша участь у "коаліції пташок" додасть цьому оркестру звуки з неба, яких ми прагнемо", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, Данія підтримає передачу винищувачів Україні, однак надасть їх країні тільки за підтримки Сполучених Штатів, які виробляють літаки F-16.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті