Данія затвердила багаторічний пакет військової допомоги для України на 2,9 млрд євро

Парламент Данії затвердив рішення про виділення нового пакета військової допомоги на суму 2,9 млрд євро на багаторічну підтримку України. Про це 20 червня повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Twitter.

"Чудові новини з Копенгагена. Фолькетинг (однопалатний парламент Данії, - прим. ред.) затвердив черговий пакет військової допомоги Україні на 2,95 млрд євро на 2023-2028 роки", - написав Резніков.

Він подякував у дописі датським чиновникам та народу країни за підтримку України.

"Кожне гарчання "Леопарда" і залп "Цезаря" (французька самохідна артилерійська установка - прим. ред.) – це салют на вашу честь. А ваша участь у "коаліції пташок" додасть цьому оркестру звуки з неба, яких ми прагнемо", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, Данія підтримає передачу винищувачів Україні, однак надасть їх країні тільки за підтримки Сполучених Штатів, які виробляють літаки F-16.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті