Чехія в 1 кварталі 2023 року обійшлася без імпорту газу з РФ, хоча раніше його частка у внутрішньому споживанні становила близько 97%

Чехія не імпортувався газ з росії у першому кварталі поточного року, замінивши його постачанням з інших країн. Про це повідомив міністр промисловості і торгівлі Юзеф Сікель 22 квітня, пише видання ČTK.

"Вперше в новітній історії Чехії сталося так, що протягом першого кварталу року ми повністю обійшлися без поставок газу з Росії. Це великий успіх. Я не знаю жодної іншої країни, якій вдалося з року в рік позбутися майже 100% залежності від імпорту газу з Росії", – сказав

Зазначається, що у попередні роки частка російського газу у внутрішньому споживанні становила близько 97%.

Уточнюється, що Чехія замінила російський газ постачанням з Норвегії та скрапленим природним газом з Нідерландів і Бельгії.

При цьому міністр наголосив, що ситуація ще не є повністю забезпеченою, оскільки Європа матиме менше ніж раніше, щоб підготуватися до зими без російських поставок.

Підкреслюється, що в чеських газосховищах зберігається 1,66 млрд кубометрів газу. Це еквівалентно приблизно 48% їхньої загальної потужності. За даними міністерства, це найвищий показник станом на 20 квітня за щонайменше вісім років. Протягом першого кварталу запаси скоротилися на 1,28 млрд кубометрів газу. Середній показник за останні вісім років становив 1,45 млрд кубометрів.

Раніше повідомлялось, що в Чехії запропонували модернізувати більше танків Т-72 для України.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті