Британський прем'єр назвав росію "державою-ізгоєм" і запропонував план

Прем'єр Великобританії Ріші Сунак опублікував статтю в газеті The Telegraph, в якій назвав росію «державою-ізгоєм» та запропонував план щодо зниження її впливу на світову економіку. Про це повідомляє російський "Комерсант".

На думку Сунака, країнам потрібно продовжувати знижувати залежність від російських енергоносіїв та виробляти більше продовольства.

План Сунака складається з п'яти пунктів:

- продовження підтримки тим, кому вона «найбільше потрібна майбутньої зими». Прем'єр зазначив, що Великобританія продовжує допомагати Україні, своїм громадянам у плані рахунків за електроенергію, а також вживає заходів щодо запобігання голоду у світі;

- країни, які мають можливість, повинні виробляти більше продовольства та вивільняти запаси. Ріші Сунак звинуватив росію у використанні продовольства як зброю та підтримав зусилля ООН щодо продовження зернової угоди;

- забезпечення безпеки ланцюжків поставок та швидка відмова від енергозалежності від таких країн, як росія;

- залишатися прихильними до просування вільних ринків та відкритої глобальної економіки;

- виявляти тих, хто використовує свої можливості, щоб створювати «кредитні пастки» для країн, що розвиваються (політика при якій країна-кредитор збільшує свій вплив за рахунок збільшення боргу країні-позичальнику), а також зайнятися усуненням причин зростання інфляції.

Зазначається, що Ріші Сунак написав статтю напередодні саміту G20.

Як повідомлялося, Зеленський та Сунак домовилися написати новий глава українсько-британських відносин.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті