Іран через Каспійське море суттєво наростив постачання російським окупантам безпілотників-камікадзе

Росія, ймовірно, перейшла від отримання невеликих партій іранських безпілотників повітряним транспортом до більших поставок на суднах з Ірану через Каспійське море. Про це йдеться у звіті розвідки Британії, опублікованому у Твіттері 13 червня.

Відомство встановило, що останніми місяцями РФ працювала над забезпеченням довгострокових поставок великих обсягів іранських БпЛА.

За даними британської розвідки, йдеться про "міжнародний транзитний коридор Північ-Південь", який набув набагато більшого значення після вторгнення. Він дає змогу росії отримати доступ до азіатських ринків, зокрема до поставок зброї, способами, які, як вона сподівається, менш уразливі для міжнародних санкцій.

"Росія також намагається налагодити власне виробництво БпЛА, майже напевно за допомогою Ірану. Росія, найімовірніше, інвестує в дрони, тому що вони забезпечують їй відносно дешевий ударний потенціал великої дальності в той час, коли вона витратила більшу частину своїх запасів крилатих ракет в Україні", - зазначають у Міноборони Британії.

У відомстві нагадали, що постачання Іраном РФ безпілотників серії "Mohajer" і "Shahed" є порушенням резолюції 2231 Ради Безпеки ООН.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті