Британська розвідка підтверджує, що "вагнерівці" повертаються воювати в Україну

Сотні найманців екс-ПВК "Вагнер" повертаються до Бахмута, проте їхній точний статус наразі незрозумілий. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

"Останніми тижнями до сотень бійців, які раніше були пов’язані з приватною військовою компанією (ПВК) "Групи Вагнера", ймовірно, почали передислокуватися в Україну як окремі особи, так і у складі невеликих груп, які воюють на боці різноманітних проросійських підрозділів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що точний статус передислокованого персоналу незрозумілий, але, ймовірно, окремі особи перейшли до частин офіційних сил Міністерства оборони РФ та інших ПВК.

"Кілька звітів свідчать про концентрацію ветеранів Вагнера навколо Бахмута: їхній досвід, ймовірно, буде особливо затребуваним у цьому секторі. Багато хто знайомий із нинішньою лінією фронту та місцевою українською тактикою, бо минулої зими воював на тій самій місцевості", - пише розвідка Великобританії.

Як повідомлялося раніше, путін доручив екс-начальнику штабу "Вагнера" Трошеву формувати "добровольчі підрозділи".

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті