Боррель заявив, що кордон Польщі з Україною треба терміново розблокувати

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що польські протестувальники повинні розблокувати український кордон та вирішити суперечку про імпорт в інший спосіб. Про це він сказав на брифінгу в Брюсселі за підсумками Ради асоціації Україна-ЄС, повідомляє "Еспресо".

За його словами, кордон з Україною необхідно розблокувати.

"Стосовно блокування кордону. Так, ми про це знаємо, уважно стежимо за цими подіями. Звісно, кордон має бути розблокований", – сказав Боррель.

Незважаючи на те, які причини наводять блокувальники, ці проблеми можуть бути вирішені іншими засобами, наголосив він.

"Ми повинні мати вільний транзит між Україною та ЄС для військових та цивільних цілей. Я розумію, можуть бути занепокоєння. Але шлях розв’язання не має підривати транзит між Україною і Польщею у цей критичний момент", – додав глава дипломатії ЄС.

Як повідомлялося, польські фермери почали блокувати пасажирські автобуси у пункті пропуску "Медика – Шегині". 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті