Болгарія затвердила перший пакет військової допомоги Україні

Парламент Болгарії у п'ятницю, 9 грудня, затвердив перший пакет військової допомоги Україні. Про це повідомляє Reuters.

"Мій підхід був консервативним, тому що мені потрібно забезпечити обороноздатність Болгарії. Допомога повністю відповідає пріоритетам України, але ми не надсилаємо ні системи С-300, ні літаки МіГ-29 або Су-25", - заявив міністр оборони Болгарії Дімітар Стоянов.

Також наголошується, що наша країна здебільшого отримає легке озброєння та боєприпаси. Проте, конкретний список зброї засекречений.

Також журналісти зазначають, що виробники зброї у Болгарії різко наростили експорт. Наприклад, у серпні Софія схвалила угоди щодо експорту зброї на 540 мільйонів доларів. Більшість із них призначалася для Польщі – одного з ключових вузлів для відправки зброї в Україну.

Нагадаємо, також повідомлялося, що Німеччина анонсувала нову військову допомогу Україні, до якої увійдуть САУ та протидронне озброєння.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті