Бойовики "ПВК "Вагнер" намагалися закупити зброю в Туреччини - Washington Post

У мережу потрапили секретні документи, згідно з якими бойовики так званої "ПВК "Вагнер" намагалися купити зброю в Туреччини. Про це 8 квітня повідомило видання The Washington Post.

Йдеться про секретну документацію Пентагону з розвідданими, присвяченими російським найманцям. Згідно з цими даними, на початку лютого "вагнерівці" зустрічалися з турецькими представниками і вели переговори про купівлю зброї, щоб відправити її в Малі та Україну.

"Документи також демонструють, що давно було зрозуміло, але ніколи публічно це не було сказано вголос: розвідувальна спільнота США проникла в російську армію та її командування настільки глибоко, що може заздалегідь попередити Україну про напади і надійно оцінити сильні та слабкі сторони російських військ", - зазначили у виданні.

При цьому в документах немає інформації про те, чи були ці переговори успішними і чи знала про це турецька влада. У будь-якому разі подібні дані можуть викликати "вибух", якщо виявиться, що союзник Штатів по НАТО допомагав росії у війні проти України.

Також у "злитих" документах є і дані про "Вагнера", які стосуються вербування найманцями російських в'язнів для відправки в Україну. Крім того, інформація свідчить, що російська армія стала залежною від ПВК.

Нагадаємо, раніше в мережу також нібито "злили" документи США і НАТО про підготовку контрнаступу України.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті