Близько 100 мігрантів, які прийняли російське громадянство, вирушили до військкомату після рейду на овочебазі в Петербурзі

Російська поліція провела рейд на овочебазі в Петербурзі і відвезла до військкомату близько 100 мігрантів, які прийняли російське громадянство, з посиланням на МВС росії пише "BBC News. Русская служба" 16 серпня.

"Як повідомляє МВС, поліцейські в Петербурзі провели дводенний рейд на Софійській овочебазі та доправили до районного військкомату приблизно 100 нещодавніх іноземців - мігрантів, які отримали російські паспорти, але не стали на військовий облік", - ідеться в повідомленні.

"З точки зору основної мети рейду ця категорія громадян оперативного інтересу не становить. Утім, користуючись нагодою, поліцейські не втрачають можливості додаткової просвіти росіян: громадянство дає не тільки права, а й обов'язки. У тому числі конституційний обов'язок військової служби", - цитує видання повідомлення пресслужби МВС.

Перевірку мігрантів на постановку на військовий облік у відомстві назвали "новою опцією" в рамках профілактичних міграційних рейдів.

Раніше повідомлялося, що Кремль готується мобілізувати кілька сотень тисяч осіб для створення нових військових формувань.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті