Блінкен: У США розроблено план дій у разі застосування ядерної зброї росією

У США розроблено план дій у разі застосування ядерної зброї росією. Про це заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю американській телерадіокомпанії Сі-бі-ес, - повідомляє "Бі-бі-сі".

Конкретних заходів Держсекретар обговорювати не став.

Блінкен назвав "безвідповідальною" ядерну риторику путіна. 

На питання, чи контактували США приватно з кремлем щодо загрози ядерної війни, Блінкен відповів ствердно: "Так. Дуже важливо, щоб Москва почула від нас і дізналася від нас, що наслідки такого кроку будуть жахливими. І ми дуже чітко дали це зрозуміти".

За словами Блінкена, війна путіна в Україні вже провалилася. "Він із самого початку дуже ясно сказав, що його метою було стерти ідентичність України як незалежної країни. Ця мета вже зазнала невдачі. Українці воюють за свою землю. Вони воюють за свою країну. Росіяни - ні. Російські військові, яких кидають у цей конфлікт, вони часто не знають, ні куди йдуть, ні що роблять. Це не те, за що вони хочуть боротися. Українці борються за своє майбутнє. Вони борються за свою землю. Вони борються за свої життя", - додав Блінкен.

У повідомленні нагадується, що путін, оголошуючи про "часткову мобілізацію" і підтримку "референдумів" сказав, що територіальна цілісність РФ буде забезпечена "усі наявними у нас засобами". "А ті, хто намагається шантажувати нас ядерною зброєю, повинні знати, що роза вітрів може розвернутися і в їхній бік", - погрозив російський диктатор.

Відразу кілька експертів зазначали, що підсумки "референдумів" дозволять росії ще інтенсивніше загрожувати Україні та Заходу ядерною зброєю, посилаючись на "захист своєї території".

Напередодні радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США попереджають росію про катастрофічні наслідки застосування ядерної зброї в Україні і відповідатимуть рішуче, якщо кремль зважиться на цей крок.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті