Білий дім об'єднує зусилля з венчурними компаніями щодо технологічних інновацій для України

Представники Білого дому зустрілися в понеділок з близько десятком лідерів венчурних фірм, технологічних і оборонних компаній, щоб посилити зацікавленість адміністрації Байдена в підтримці доступу України до передового американського обладнання. Про це з посиланням на чиновників Білого дому повідомліє Reuters 9 січня.

"Розмова була зосереджена на низці систем, в тому числі на безпілотних літальних апаратах, на тому, як протидіяти безпілотним літальним апаратам, що надходять, а також на вирішенні проблеми розмінування", - цитує агенція одного з посадовців під час телефонної розмови після п'ятигодинної зустрічі з групою журналістів.

Зазначається, що голова Ради національної безпеки Білого дому Джейк Салліван скликав цю зустріч, щоб наполягти на "посиленні уваги до допомоги Україні в подоланні цих ключових технологічних викликів, які, як вони визначили, гальмують їхній прогрес і динаміку на полі бою". Поо це повідомив інший чиновник.

Reuters повідомляє, що ключові члени Ради національної безпеки зустрілися з керівниками компаній Fortem Aerospace, компаній оборонних технологій, таких як Palantir Technologies Inc (PLTR.N) і Anduril Industries Inc, а також з виробником безпілотників Skydio, які були запрошені до Білого дому, серед інших.

"Джейк Салліван був присутній принаймні на частині заходу, як і його заступник Джон Файнер, який вів частину зустрічі, повідомив один з чиновників. Представники адміністрації заявили, що зустріч у понеділок дала їм можливість дізнатися про нові можливості з більш глибокого зрізу американської промисловості в надії на те, що уряд може сприяти використанню цих інновацій в Україні", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що в Білому домі виробники зброї 5 годин обговорювали можливу допомогу Україні. У пріоритеті - боротьба з ворожими дронами та розмінування.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті