Білий дім підтвердив візит Зеленського до США та передачу ЗРК Patriot

Президент України Володимир Зеленський у середу, 21 грудня, відвідає США. Про це глава держави офіційно заявив у своєму Twitter, а також підтверджує офіційний сайт Білого дому.

"Відправився до США для зміцнення стійкості та обороноздатності України. Зокрема, з президентом США Джо Байденом обговоримо співпрацю України та США. Також виступлю у Конгресі та проведу низку двосторонніх зустрічей", - написав Зеленський.

Виступ перед Конгресом українського президента пройде у рамках спільного засідання двох палат законодавчого органу США. Візит президента України також підтвердили у Білому домі.

Там розповіли, що в ході двосторонньої зустрічі лідерів двох країн Байден оголосить про новий великий пакет військової допомоги для України на 1 мільярд доларів. У пакет увійде система Patriot.

"Ми навчатимемо українських військових керувати ракетною батареєю Patriot у третій країні. Це займе деякий час, але українські військові повернуть цю підготовку до своєї країни, щоб керувати цією батареєю", - заявив представник Білого дому.

В адміністрації Байдена назвали візит Зеленського сигналом російському президенту Володимиру Путіну, що Вашингтон підтримуватиме Київ стільки, скільки потрібно. Крім того, під час візиту Зеленського планується обговорити ухвалення Конгресом виділення додаткової допомоги Україні на суму понад 40 мільярдів доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США готують до передачі Україні електронне обладнання для "розумних бомб".

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті