Білорусь відкриє експорт українського зерна до Литви через свою територію - ООН

Представники Білорусі в ООН заявили, що їхня країна готова відкрити експорт українського зерна через свою територію. Про це повідомляє агентство Reuters.

Білорусь, яку рашисти використовують як плацдарм для вторгнення в Україну з 24 лютого, заявила в червні, що пропускатиме українське зерно через країну до портів Балтійського моря, якщо Білорусі дозволили вивозити свої товари з портів. Україна не погодилася на цю пропозицію.

Заступник міністра закордонних справ Білорусі Юрій Амбразевич у п'ятницю в Нью-Йорку зустрівся з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем та повідомив йому, що немає жодних попередніх умов для транзиту українського зерна. Про це сказав заявив речник ООН Стефан Дюжаррік.

"Амбразевич також «повторив прохання свого уряду щодо можливості експортувати власну продукцію добрив, яка зараз підпадає під санкції», — сказав Дюжаррік у заяві після зустрічі.

Як повідомлялося раніше, Білорусь зганяє біженців з азійських країн до кордону з Україною, аби знайти там слабкі місця

Статті

Світ
13.06.2024
08:28

"Якщо війна йтиме так, як зараз, очевидно, що Україна програє". Огляд західних медіа

Тоді в майбутньому Росія розв'яже війну. Росія воюватиме з українськими технологіями, українськими солдатами, з іншого географічного положення. Тоді ми будемо у 1939 році. Зараз ми у 1938.
Луганськ
12.06.2024
11:23

Екологічна катастрофа, невідворотність покарання для колаборантів та проблеми луганських підприємців: больові точки Луганщини очима Артема Лисогора

Менше 50 – НЕ тисяч, а ОСІБ. Те, що кількість мешканців вільної території Луганщини обчислюється не ТИСЯЧАМИ ОСІБ, а ОСОБАМИ, складно пояснити навіть колегам-журналістам з інших частково окупованих регіонів України. Бо в це важко повірити...
Світ
11.06.2024
14:47

«Браун збирається вже в червні ввести в бій першу групу F-16». Російські ЗМІ про Україну

Мета колишня, підхід інший. Перефразовуючи Клаузевіца, можна сказати, що СВО - це продовження Мінських угод іншими засобами
Всі статті