Азербайджан судитиме колишнього "президента" НКР. У лютому 2022 року він дякував путіну за "визнання "ДНР" і "ЛНР"

Колишнього ватажка карабаських сепаратистів Араіка Арутюняна притягнуто до кримінальної відповідальності. Про це йдеться в заяві Служби державної безпеки Азербайджану, - повідомляє турецьке агентство "Анадолу".

Згідно зі спільною заявою СДБ Азербайджану і Генпрокуратури, під час розслідування було встановлено, що Арутюнян, "перебуваючи на "посаді" "президента Нагірно-Карабаської Республіки" (НКР), брав участь у проведенні на території Азербайджанської Республіки агресорської війни, займався збором, навчанням та фінансуванням найманців, а також залученням їх до військового конфлікту і військових операцій".

Крім того, встановлено обґрунтовані підозри в тому, що Араік Арутюнян брав участь у формуванні збройних формувань, не передбачених законодавством Азербайджану, в організації їхньої діяльності, в озброєнні цих злочинних формувань зброєю, комплектуючими, бойовими припасами, вибуховими речовинами, військовою технікою та армійським спорядженням, в організації тренувань із підготовки до використання цієї зброї, а також у контрабандному доставленні її до Азербайджану та фінансуванні тероризму.

У результаті слідчо-оперативних заходів з'явилися обґрунтовані підозри в тому, що Араік Арутюнян із метою вчинення терактів займався організацією таких злочинів, як мінування територій Азербайджану, пуск балістичних та інших видів ракет по населених пунктах і цивільних об'єктах у місті Гянджа та Бардінському районі Азербайджану, розташованих поза фронтовою зоною, що призвело до загибелі й поранень великої кількості цивільних осіб, організацією терористичних атак зі спричиненням великої шкоди цивільній та військовій інфраструктурі, - йдеться у повідомленні.

У спільній заяві СДБ і Генпрокуратури Азербайджану також ідеться про те, що 28 жовтня 2020 року Араіка Арутюняна було притягнуто як обвинуваченого за відповідними статтями Кримінального кодексу Азербайджану, щодо нього рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді арешту, його оголосили в міжнародний розшук.

3 жовтня 2023 року Араік Арутюнян був затриманий СДБ Азербайджану в місті Ханкенді.

Наразі СДБ і Генпрокуратурою Азербайджану тривають необхідні слідчо-оперативні заходи.

Нагадаємо, що в лютому 2022 року Араік Арутюнян привітав рішення російського диктатора путіна визнати незалежність так званих "ДНР" і "ЛНР".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті