Армія оборони Ізраїлю продовжила термін для евакуації мешканців північних районів сектора Гази на 6 годин

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) офіційно заявила, що подовжила термін для безпечної евакуації мешканців північних районів сектору Гази на 6 годин - на додачу до 24 годин, які ізраїльські військові дали жителям на евакуацію зранку в п'ятницю. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У телеграм-каналі ЦАХАЛ стверджують, що, незважаючи на протидію радикального угруповання ХАМАС, яке контролює Газу, жителі почали залишати північні райони сектора. Також опубліковано текст листівок, які ізраїльська авіація скидає над Газою із закликами покинути будинки.

Поки що немає об'єктивних даних про те, скільки жителів півночі Гази переїхало на південь після заклику Ізраїлю. Загалом населення північних районів сектора оцінюють у 1,1 мільйона осіб.

Ізраїль пояснює свої заклики до жителів Гази тим, що почне в секторі найближчим часом наземну операцію з метою розгрому ХАМАС. Тиждень тому озброєні загони цього угруповання, визнаного в США і ЄС терористичним, напали на південні райони Ізраїлю. Жертвами нападу, за останніми даними, стали понад 1300 осіб, більше ста були захоплені в заручники, їх, як і раніше, утримують у Газі. Унаслідок ударів по сектору Газа, які Ізраїль завдає у відповідь на напад, за даними палестинської сторони, загинули близько 1900 жителів Гази.

Як повідомлялося, ХАМАС подякувало путіну за позицію щодо "сіоністської агресії".

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті