ЄС вніс понад 120 фізичних і юридичних осіб до нового пакета санкцій проти росії

До десятого пакета санкцій Європейського Союзу проти РФ увійде 121 фізична та юридична особа. Про це повідомив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра, пише "Європейська правда".

"Через рік після початку жорстокої війни Путіна проти України максимальний тиск на Росію за допомогою санкцій залишається критично важливим. Тому ми вітаємо 10-й санкційний пакет ЄС, який включає заборону на експорт та внесення до списків 121 юридичної та фізичної особи", - йдеться у повідомленні в Twitter.

"Нідерланди закликали включити до переліку осіб, відповідальних за депортацію українських дітей, що є огидним злочином. Ми раді, що цей санкційний пакет спрямований проти цих злочинців, а також проти виробників зброї та осіб, які сприяють ухиленню від санкцій", - додав міністр.

Як повідомлялося раніше, країни ЄС погодили десятий пакет санкцій проти росії пізно ввечері в п'ятницю - це сталось рівно через рік із початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті