Спікер "народної ради ДНР" розповів, як Путін "врятував" світ від Третьої світової війни. Огляд публікацій окупованого Донбасу

Минулого тижня журналісти окупованого Донбасу скаржилися на дефіцит кадрів, маленькі зарплати. А їхні "старші брати" з федеральних ЗМІ перетворили колишнього бойовика, а нині "голову народної ради ДНР" Артема Жогу, на медійну зірку...

Сироти казанські

Місцеві журналісти раптом усвідомили, що в донецькому варіанті "русского мира" місця для них майже не залишилося. Наталія Хрустальова, яка називає себе заступником "генерального директора республіканського медіахолдингу", сумно повідала, що в "ДНР" величезний кадровий дефіцит у місцевих ЗМІ.

"Кожен на вагу золота... "Пряники" якісь обіцяємо, щоб зберегти людей. У нас у Докучаєвську газета, в якій немає редактора, але адміністрація просила не закривати газету", - розповіла вона.

Зате, за словами колабораціоністки, не бракує пропагандистів центральних російських ЗМІ. "Зайшли колеги з великих федеральних видань і каналів. Наші зарплати непорівнянні...", - поскаржилася "заступник генерального директора".

 Хто похвалить мене краще за всіх...

Як з'ясувалося, російські пропагандисти не дарма їдять свій хліб: за короткий час вони зліпили з банального зрадника всеросійського героя. "Артем Жога посів 4-е місце в медіарейтингу голів законодавчих органів суб'єктів РФ", - потішило жителів окупованої частини Донецької області "Донецкое агентство новостей". "Індекс оцінки "Медіалогії" включає різні показники матеріалу, що розміщується, до якого входить цитованість ЗМІ та соціальні метрики засобів масової інформації", - пояснив ДАН методику виготовлення чергового "героя нашого часу".

Аналіз публікацій місцевих ЗМІ показав, що Жога був буквально приречений на цитування - якби складали рейтинг найбільш улесливих і подобострасних довірених осіб кандидата в президенти РФ "самовисуванця" Володимира Путіна, то колишній комбат НЗФ "Спарта" безумовно посів би перше місце. 

Усе, про що він говорив на численних зустрічах "з виборцями", так чи інакше закінчувалося вихвалянням господаря Кремля. Ось, наприклад, місцеві ЗМІ розповіли про його спілкування з "молодіжним активом Республіки в Шахтарську". Здавалося б, Жога похвалив шахтарську молодь: "Не перестаю захоплюватися енергією та юнацьким запалом нашого підростаючого покоління".  Однак це була тільки прелюдія. Насправді молоді була відведена роль живих свідків неоціненного внеску Путіна в процвітання "ДНР". "Молоде покоління бачить зміни, що відбулися в Республіці після возз'єднання з Росією: відновлення інфраструктури, ремонт і модернізацію шкіл і вишів, розвиток спортивних шкіл і молодіжних центрів. І молодь розуміє: все це завдяки Росії і тому вектору розвитку, який задав Володимир Володимирович", - розповів він.

Нестримні лестощі іноді доходили до цинізму. Виявляється, "завдяки Президенту демобілізовані студенти повернулися до навчання". Про те, завдяки кому донецькі юнаки зі студентської лави, без бойового досвіду, озброєні трилінійними гвинтівками Мосіна, були кинуті на забій, на найнебезпечніші ділянки фронту "спікер парламенту ДНР" промовчав. Зате, не забув він похвалити Путіна, завдяки якому, студенти, які вижили, "змогли підвищити свою кваліфікацію або відправитися в подорож в інші регіони". У фіналі свого спічу Жога очікувано висловив упевненість, "що на президентських виборах небайдужа молодь Донбасу обов'язково висловить свою громадянську позицію".

І вже, звісно, верхом підлабузництва у виконанні колишнього бойовика стала кавер-версія заяви спікера Державної думи РФ В'ячеслава Володіна, який у стилі антиутопії Джорджа Орвелла пояснив, що Росія, здійснивши агресію проти України, нібито запобігла Третій світовій війні. "Молодший брат" не міг не відреагувати на новий тренд в інформаційному порядку денному. "Коли Володимир Володимирович біля керма нашої великої країни Росії - це запорука миру, спокою, стабільності в усьому світі", - похвалив товариш Жога главу держави, який розв'язав найкривавішу після 1945 року війну в Європі. 

"Від його грамотних рішень і від його дій, у принципі, і не почалася Третя світова війна", - сказав він, не уточнивши, хто збирався розв'язати цю війну і як Путін цьому завадив.

І як вишенька на торті: Жога заявив, що "вважає чинного Президента Росії найвидатнішим політиком у світі".

 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті