За півроку війни збитки природі України досягли майже 400 мільярдів гривень

Російська агресія завдала природі України збитків на 395 млрд грн. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 25 серпня.

Так, за шість місяців війни зафіксовано понад 2 тис. фактів заподіяння збитків навколишньому середовищу. Вони вже досягли 395 млрд грн.

Збитки внаслідок забруднення повітря становили 176 млрд грн, водних ресурсів - 106,3 млрд грн, ґрунтів - 8,8 млрд грн.

"З початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну ми фіксуємо всі злочини окупанта проти навколишнього середовища, щоб надалі змусити його сповна сплатити заподіяне українському народу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось раніше, збитки української інфраструктури від російської агресії сягають майже 104 млрд доларів.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті