У Московській області загорілася електропідстанція військової частини ФСБ і заводу з виробництва військового обладнання

Електропідстанція військової частини ФСБ і заводу з виробництва військового обладнання загорілася в місті Балашиха Московської області РФ унаслідок атаки БПЛА ввечері 14 травня. Про це повідомили голова міського округу Балашиха, секретар місцевого осередку "Единой России" Сергій Юров і адміністрація міста в соцмережах.

"На одній із трансформаторних підстанцій у мікрорайоні Павліно сьогодні сталося загоряння", - написав Юров у Телеграм. 

"Пожежа на електропідстанції в Балашисі сталася напередодні ввечері, 14 травня. Про це офіційно повідомили і голова Балашихи, і місцева адміністрація. В адміністрації заявили, що причиною пожежі стало "коротке замикання", а глава міста про причини промовчав. У ЗМІ ж пишуть, що причиною міг стати підпал", - уточнила "ASTRA"

Як з'ясувала "ASTRA", пожежа сталася на підстанції місцевого заводу "Прогрес". На території цього ж заводу розташована в/ч 35533 ФСБ РФ. Згідно з даними сайту Agentura.ru, ця військова частина входить до складу Науково-технічної служби ФСБ РФ. Як повідомляється, центр займається розробкою і виробництвом і тестуванням електронних носіїв різних програм для військового комплексу країни і цивільних підприємств. Як писали ЗМІ, у 2012 році співробітники ФБР припинили нелегальні закупівлі мікроелектроніки у США, кінцевим покупцем якої був науково-дослідний інститут, що перебуває у відомстві ФСБ. Придбану електроніку нібито мали передати військовій частині 35533.

"Раніше, в СРСР, це був Центральний науково-дослідний інститут спеціальної техніки (ЦНДІСТ) у складі Оперативно-технічного управління КДБ при РМ СРСР. З метою конспірації іменувався заводом "Прогрес", у районі Залізничний - Балашиха. Наказом КДБ від 17 серпня 1955 р., відповідно до Постанови РМ СРСР №863 від 4 травня 1955 р. Центральне науково-технічне бюро оперативної техніки (ЦНТБ ОТ) було перетворено на Центральний науково-дослідний інститут спеціальної техніки (ЦНДІСТ)", - сказано також у повідомленні "ASTRA".

Раніше повідомлялося, що над центром російського Ростова піднімається стовп диму, який видно з усього міста

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті