"Вибори не були демократичними". У США Путіна визнаватимуть президентом Росії, але вітати по телефону не будуть

У США заявили, що не вважають вибори в Російській Федерації демократичними, але, як і раніше, визнаватимуть Володимира Путіна президентом. Про це розповів перший заступник спікера Державного департаменту Ведант Пател в інтерв'ю для сайту Держдепу.

"Вибори проходили в обстановці жорстоких репресій і тюремних ув'язнень, і в підсумку Володимир Путін, найімовірніше, залишиться президентом Росії, хоча визнання цього факту, звичайно, не виправдовує його самовладдя", - заявив він.

Інтерв'юер поцікавився, чи погодиться Білий дім із представниками дисидентського співтовариства, які кажуть, що Сполучені Штати мають утриматися від офіційного визнання перемоги Путіна, в якій би формі це не виражалося. "Чи визнають Сполучені Штати результати?", - прямо запитав він.

"Як я вже сказав, він, швидше за все, залишиться президентом Росії, але це не виправдовує його самовладдя", - відповів спікер. І ще раз повторив: "Він залишиться президентом Росії. Я думаю, це справедливо".

Однак, за словами, Веданта Патела, "дзвінків із привітаннями від США Путін не отримає".

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті