"Святкову картинку" путінських виборів в "ЛНР" створювали приїжджі росіяни, які голосували "за місцем перебування" - Власенко

Реальна явка під час незаконних виборіі путіна на окупованій Луганщині не могла бути понад 50% з урахуванням кількості населення, яке там проживає. Про це заявив начальник Сєвєродонецької РВА Роман Власенко в ефірі "Єдиних новин" 19 березня.

"За даними окупантів, у псевдовиборах на окупованій частині Луганщини взяли участь десь 1,5 мільйона людей. За нашими оцінками, стільки не проживає на тимчасово окупованих територіях Луганщини. Я думаю, це, все ж таки, фальсифікації", - сказав Власенко.

Він також піддав сумніву явку у 87% в "ЛНР", яку назвала російська ЦВК.

"Половина населення Сєвєродонецького району так точно - це не місцеві мешканці. Це військові РФ, це цивільні росіяни, які сюди приїхали. Плюс вони активно використовували відкріпні талони, та дуже багато було зафіксовано змін місця голосування з РФ на тимчасові окуповані території Луганщини. Це черговий доказ того, що все це - фарс і фальсифікація. Думаю, що явка не може бути понад 50% з урахуванням того, що немає людей", - вважає Власенко.

За його словами, саме приїжджі російські військові, колаборанти й гастарбайтери "...в останні три дні вони формували таку святкову картинку із скоморохами". 

"Насправді люди повертаються з цих “свят” у холодні квартири. Ці міста залишаються знищеними, дуже багато руйнувань. Підвіз води, перевантаження мереж електроенергії, недостатність потужності роботи міського опалення. Свята відгриміли: свята “виборів”, свята Масляниці. А зараз люди повернуться у свій складний побут, і продовжиться їхня ця рутина. При тому, що знову ж таки йде похолодання", - зазначив також Власенко.

У той же час окупаційна влада щодо участі у виборах приїжджих заявила наступне: "На виборах Президента Росії в ЛНР понад 27494 особи проголосували за місцем перебування, скориставшись послугою "Мобільний виборець".

Раніше повідомлялось, що росіяни побачили "високу явку" на виборах у неіснуючій Попасній, в руїнах якої лишається близько 200 людей з колишніх 22 тисяч.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті