У Росії прогнозують рекордне зростання особливо тяжких злочинів: з України повертаються колишні зеки, дружини мобілізованих теж є загрозою 

У Росії прогнозують у 2024 році рекордне зростання особливо тяжких злочинів. Про це пише «Верстка» з посиланням на доповідь науково-дослідного інституту МВС РФ. 

У ній наголошується, що цього року кількість особливо тяжких злочинів у Росії може зрости на 7% і перевищити позначку в 152 тисячі. Якщо прогноз виявиться точним, кількість особливо тяжких злочинів стане рекордною щонайменше за 15 років. 

У 2022 році співробітники НДІ помилилися - вони припускали, що цей показник у 2023 році зросте до 133 тисяч, але значення виявилися вищими - поліція зареєструвала понад 142 тисячі таких злочинів.

У 2024 році, на думку співробітників НДІ МВС, кількість убивств, зґвалтувань і випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень залишиться приблизно на рівні 2023 року, але буде більше диверсій, наркотичних, терористичних, екстремістських злочинів і злочинів проти власності.

У НДІ МВС також визначили список криміногенних чинників, які, як вони вважають, впливатимуть на стан злочинності в Росії. До таких факторів вони відносять, зокрема, «гостроконфліктну ситуацію» в Україні.

Крім того, криміногенними факторами МВС називає діяльність дружин мобілізованих у рамках проєкту «Шлях додому», нібито «контрольованого іноземними спецслужбами».

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті