У Раді збираються голосувати за законопроєкт про містобудівну реформу, який викликає суперечки

У Верховній Раді на найближчій сесії готуються голосувати за законопроєкт №5655 щодо містобудівної реформи, який критикують, зокрема, деякі архітектори, органи місцевої влади та активісти. Про це повідомив рух "Чесно" на своїй сторінці у Facebook 12 грудня.

"Суперечливий законопроєкт вже стоїть у попередньому порядку денному найближчої сесії, – сказано в повідомленні. – Без належного обговорення пропозицій стейкхолдерів рух "Чесно" вважає недоцільним підтримувати цей законопроєкт".

Підкреслюється, що рух "Чесно" вимагає у парламентарів не квапитися з прийняттям містобудівної реформи і якісно попрацювати над зауваженнями стейкхолдерів.

На думку громадських діячив, одним із найбільших ризиків у разі прийняття зазначеного законопроекту є те, що "громадяни не будуть мати жодного впливу на те, що і як будують забудовники, а приватний контроль дасть забудовникам можливість контролювати самих себе".

"На необхідності врахувати пропозиції усіх зацікавлених сторін наголошують ЗМІ та низка членів профільного комітету", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що в Зеленського готуються скоротити 6 міністерств.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті