Держдеп США: Російські сили спробують просунутися на Харківському напрямку, однак значний прорив їм не вдасться

США очікують, що російські сили спробують просунутись вперед на Харківському напрямку в найближчі тижні, втім значного прориву їм не вдасться досягнути. Про це заявив головний заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, - повідомляє "Голос Америки".

"Росія продовжує свою агресію. І ми очікуємо, що Росія буде намагатись просуватися вперед на Харківському напрямку. І цілком можливо, що Росія досягне подальших успіхів у найближчі тижні", - заявив Пател.

Однак, за його словами, США не очікують великого прориву російських військ зокрема тому, що Київ має отримати більше оборонної допомоги від союзників.

"Ми не очікуємо серйозних проривів. Окрім того, з часом додаткові надходження допомоги від США та подальша підтримка інших партнерів дозволять Україні й надалі протистояти такому виду агресії. Ми як і раніше переконані, що Україна зберігає ключові переваги в цій війні, а її армія залишається хороброю та ефективною бойовою силою, яка завдає значних втрат російській армії", - підсумував Пател ситуацію із російським наступом на Харківщині.

Як повідомлялося, Салліван заявив, що найближчими днями США оголосять про новий пакет військової допомоги для України.

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті