Депутати розглянуть легалізацію приватних військових компаній в Україні

Верховна Рада розглядає законопроєкт щодо легалізації приватних військових компаній на території України. Відповідний законопроєкт №11214 був зареєстрований та опублікований на офіційній сторінці Верховної Ради України, - пише Мілітарний.

Автором законопроєкту є Сергій Гривко, який входить до партії «Слуга народу».

У документі зазначено, що такі компанії зможуть залучатися також і до міжнародної діяльності, але з реєстрацією та сплатою податків в Україні.

У разі міжнародного залучення компаній вони діятимуть у межах захисту фізичних або юридичних осіб, майна, підготовки та тренування особового складу, розмінування, поліційних операцій тощо.

Головна мета законопроєкту - посилення обороноздатності України добре навченими бійцями, які, крім ведення бойових дій, здатні тренувати стройових військових.

Їхню діяльність всередині країни та у світі регулюватиме уряд України. Крім того, їх можна буде залучити до спільних операцій з українськими спецпризначенцями за кордоном.

Видання нагадало, що наразі Головне управління розвідки МО України проводить на території Судану операцію з ліквідації російських найманців ПВК «Вагнер».

Водночас спецпризначенці тренують місцевих військовослужбовців, які мають допомогти у проведенні диверсій та веденні розвідки.

Наявність власних приватних військових компаній дає можливість значно розширити кількість залучених бійців для таких спецоперацій. Насамперед тих, хто має відповідний рівень підготовки та певної спеціалізації, а також за плечима яких може бути участь у локальних конфліктах у різних куточках світу.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті