"Шахтар" у меншості втрачає очки в матчі з "Вересом"

Донецький "Шахтар" у другому турі чемпіонату України зіграв унічию з "Вересом" (1:1). Про це повідомив сайт "Террикон" 2 серпня.

"Гірники" впевнено розпочали матч і в перші десять хвилин завдали, як виявилося, чи не більшу частину своїх ударів у площину воріт суперника. Чудовий момент у дебюті мав Сікан, який ударом головою намагався спрямувати м'яч у дальній кут. Знову був активний Зубков. Однак поступово "Вересу", який зустрічав суперника всією командою на своїй половині поля, вдалося вирівняти гру. У підсумку, до перерви "Верес" і "Шахтар" обмінялися небезпечними моментами. На 26-й хвилині небезпечно з розвороту з лінії штрафного пробив Зубков. А на 41-й хвилині вигідний шанс відкрити рахунок змарнував Дахновський, якому у вирішальний момент не вистачило холоднокровності.

І все ж до перерви рахунок було відкрито. Причому, за вельми незвичайних обставин. Уже в компенсований час арбітр Олександр Шандор призначив стандарт на лівому фланзі атаки "Шахтаря" - недалеко від лінії штрафного. На повторах видно, що арбітр піднімає свисток, однак за мить Матвієнко завдає удару по воротах, які необачно залишив Паст - 0:1.

Буквально за кілька секунд Бондаренко грубо атакував у центрі поля Яго, за що отримав червону картку. Цей епізод визначив подальший хід матчу. До того ж, у перерві попросив заміну Зубков, чий відхід помітно знизив атакувальний потенціал "Шахтаря".

З рівноцінними замінами у чинного чемпіона зараз зовсім погано, і виною тому наслідки нерозважливої бійки, в яку вплуталися футболісти в одному з останніх матчів минулого сезону проти "Дніпра-1". У підсумку, Ракицький, Назарина і Корнієнко продовжують залишатися поза грою. А відсутність Степаненка, Судакова, а тепер ще й Бондаренка повністю "випалює" центр поля донецької команди.

Інтрига другого тайму була проста - чи зуміє "Шахтар" утримати переможний рахунок. Відповідь на нього було отримано вже за чверть години. Під час розіграшу кутового з правого флангу грубо помилився Різник, який програв боротьбу за верховий м'яч Марусичу. Шевченку на дальній штанзі залишилося вразити порожній кут - 1:1.

2023-24, Чемпіонат України

Верес - Шахтар 1:1 (0:1)Голи: Матвієнко Н., 45 (0:1); Шевченко Є., 62 (1:1)Верес: Паст; Вовченко С.; Шевченко Є. (Гагун, 87); Кучеров; Гакман; Яго (Шарай С., 87); Дахновський (Шарай В., 57); Курко; Кухарук; Марусич (Гайдучик Н., 71); Близниченко А. (Шестаков М., 57).

Запасні: Коркодим; Когут Б.; Хондак; Сезар Ж.; Шух

Попередження: Гочолейшвілі 11; Траоре Л.Ш. 48; Фаріна 55; Матвієнко Н. 64Вилучення: Бондаренко А-м 45'

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті