Ахметова й Колеснікова визнали на росії екстремістами. Суд націоналізував кондитерську фабрику "Конті-Рус" у Курську

Суд у російському Курську визнав екстремістами українських бізнесменів Ріната Ахметова та Бориса Колеснікова, та  націоналізував акції місцевої кондитерської компанії "Конті-Рус". Про це повідомила пресслужба судової системи Курської області.

За даними відомства, під націоналізацію також потрапили 100% часток у статутних капіталах ще трьох компаній: кондитерський центр "Мерлетто", "Мерлетто Капітал", "Кендімакс",  

Також за рішенням суду Борису Колеснікову,  Рінату Ахметову, колишнім нардепам Сергію Кию, Юрію Черткову й деяким іншим особам заборонили діяльність на території росії.  

Стверджується, що прокуратура РФ знайшла докази фінансування компанією Збройних сил України.

"Мета позову - не тільки в забороні екстремістського об'єднання на території РФ, а й у реальному припиненні його діяльності шляхом усунення джерел, коштом яких формується матеріальна база членів протиправної групи", - йдеться в рішенні суду.

Як повідомлялося, Генпрокуратуру РФ просять перевірити "Конті-Рус" на предмет фінансування Колесніковим української армії.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті