В Україні найближчим часом зростуть тарифи на електроенергію - Міненерго

Найближчим часом в Україні відбудеться незначне підвищення тарифу на електроенергію. Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі "Єдиних новин" 11 травня.

Вона наголосила, що з 22 березня росіяни масовано атакують українські енергетичні обʼєкти, і наразі вже втрачено більше ніж 8 ГВт. Гринчук каже: «Це величезний обʼєм генерувальних потужностей». Також значно пошкоджені обʼєкти системи передачі.

"Очевидно, що незначне підвищення тарифу відбудеться, просто зараз рішення ще не ухвалене, тривають дискусії, розрахунки. Але, найімовірніше, це відбудеться найближчим часом", - сказала Гринчук.

Заступниця міністра зазначила, що Міненерго зараз готується до опалювального сезону і розраховує ті ресурси, на які можна покладатися. 

"Зараз ну просто нелюдських зусиль нам вартує, щоб утримувати систему в стабільній роботі, а підготовка до нового опалювального сезону - це ще один великий виклик, - зауважила також чиновниця. - Адже з 22 березня росіяни масовано і дуже прицільно атакують наші енергетичні об'єкти. На сьогоднішній день втрачено вже більше 8 ГВт, і це величезний об'єм генеруючих потужностей. Значно пошкоджені також об'єкти системи передачі".

Раніше повідомлялось, що Німеччина надасть Україні грант на 45 млн євро для якомога швидшого відновлення енергетичної інфраструктури після російських атак.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті