Підозру від СБУ отримала заступниця "цифрового міністра" Вєсєлова, яка впроваджує на окупованій Луганщині пропагандистські медіатехнології

Служба безпеки України повідомила про підозру колаборантці Олександрі Вєсєловій, яка працює на керівній посаді у так званому "министерстве цифрового развития, связи и массовых коммуникаций ЛНР". Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 10 травня.

Встановлено, що у липні 2023 року окупанти призначили Вєсєлову "и. о. министра". Пізніше вона отримала посаду "замминистра", яку обіймає дотепер. 

До початку широкомасштабної війни фігурантка співпрацювала з ворогом в окупаційному "минкомсвязи ЛНР". Крім того, вона пройшла вишкіл за російською програмою "мастерская новых медиа" з підготовки фахівців у сфері пропагандистських медіатехнологій. 

"Наразі вона займається інтеграцією тимчасово окупованої території Луганщини в інформаційний простір РФ", - зазначає СБУ.

Зловмисниця отримала підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність).  

У повідомленні зазначається, що СБУ також завершила досудове розслідування щодо так званого "заместителя министра труда и социальной политики ЛНР". Матеріали скеровано до суду, окупаційного чиновника оголошено у розшук.

Обом "високопосадовцям ЛНР" загрожує до 10 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що підозру у колабораційній діяльності отримав колишній окупаційний "мер" Лисичанська Андрій Скорий, який втік до РФ і потрапив там до СІЗО.

Статті

Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Всі статті