Реальні 15 років ув'язнення отримав продавець "вуличної їжі", який для ФСБ шпигував за будівлями СБУ та ЗСУ

Реальний термін ув’язнення отримав ще один учасник агентурної мережі ФСБ, яка була знешкоджена у вересні 2022 року на Київщині. Про це повідомили в Телеграм-каналі СБУ 12 березня.

"Тоді було затримано всіх чотирьох учасників ворожої групи. Зловмисники збирали розвіддані про Сили оборони та критичну інфраструктуру на території столичного регіону. Наразі за матеріалами СБУ суд призначив одному із російських агентів 15 років тюрми з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

Зазначаєься, що зловмисник приховано фотографував будівлі Служби безпеки та ЗСУ, а також фіксував номери службового транспорту на паркінгах оборонних відомств. Крім того, він передавав агресору координати ключових теплогенеруючих підприємств, які забезпечують опаленням цивільну інфраструктуру. За кожне виконане завдання агент ФСБ отримував від свого російського куратора до 10 тис. грн. Кошти надходили на криптовалютні гаманці та банківські картки, оформлені на підставних осіб.

"Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для здійснення серії прицільних ракетних ударів по Києву", - пише СБУ.

Уточнюється, що зловмисника затримали під час відпрацювання ним ворожого розвідзавдання.

Поплічником агресора є 32-річний продавець "вуличної їжі", який після окупації Херсона переїхав до столиці. У поле зору російської спецслужби він потрапив через російський Телеграм-канал, де намагався знайти додатковий заробіток. Таким чином у серпні 2022 року на чоловіка дистанційно вийшов кадровий співробітник управління фсб по Ростовській області, який згодом завербував його.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

"Двоє його спільників уже відбувають покарання за ґратами. Щодо четвертого учасника агентурної групи ФСБ - обвинувальний акт скеровано до суду", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що СБУ затримала зрадника, який намагався отруїти командування ЗСУ в Запорізькій області.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті