Окупанти відкрили "козацький кадетський корпус" на базі профліцею в Старобільську, де "викладають" місцеві колаборанти

На базі Старобільського профліцею окупанти відкрили "козацький кадетський корпус". Про це повідомили "Старобільські новини" 23 січня у Facebook.

"Раніше ми вже писали, що російські загарбники планували відкрити в тимчасово окупованому Старобільську так звані "козачі кадетські корпуси", – сказано в повідомленні. – Наші джерела повідомили, що такий заклад дійсно відкрився на базі Старобільського професійного ліцею, що на кв. Ватутіна. Він має назву "Старобєльскій казачій кадєтскій корпус імені В. Маргєлова".

Зазначається, що окупанти називають основною метою таких закладів "реалізацію загальноосвітніх програм інтегрованих з додатковими програмами, спрямованими на підготовку учнів до військової чи іншої державної служби".

"Зазначимо, що переважна більшість педагогів, які працюють в цьому "навчальному закладі", працювали в ліцеї ще до повномасштабної агресії РФ", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що окупанти "ЛНР" вирішили зробити з дітей окупованих у 2022 році районів області "козаків".

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті