Росіяни розбирають на металобрухт устаткування трьох шахт на Луганщині

Російські загарбники почали розбирати на металобрухт устаткування трьох шахт на окупованій Луганщині, які раніше визнали нерентабельними. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграмі 30 жовтня.

"Шахти консервують, ніби на невизначений термін, а водночас вирізають на металобрухт. Цей процес вже розпочато на підприємствах "Червоний партизан", "Центросоюз" и "Харківська", - написав Лисогор.

Ці три шахти, а також ще майже сто на окупованому Донбасі росіяни визнали нерентабельними. Загальну кількість вугледобувних підприємств у "Л/ДНР" вирішили скоротити зі 114 лише до 15.

Голова ОВА додав, що вугільні підприємства на окупованій Луганщині відключають від електроенергії через несплату. Зокрема, шахти об’єднання "Східвугілля" окупанти відключили від світла за мільйонні борги.

Як повідомлялося, у "ЛНР" посилюється примусова мобілізація шахтарів.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті