На окупованій Херсонщині понад 100 людей четвертий день чекають на допомогу в затопленому селі. "МНС" нічого не робить

На окупованій Херсонщині понад 100 людей чекають на евакуацію в одному з сіл, рятувальників російського "МНС" там не бачили досі. Про це повідомляє видання "Вёрстка" з посиланням на.волонтерів та родичів місцевих жителів. 

"За відомостями волонтерів і родичів, у селищі Ліві Солонці понад 100 осіб, які перебувають у дуже скрутному становищі. Люди рятуються на дахах, на пагорбі, чекають на допомогу", - розповіла волонтерка Наталя. 

За її словами, інформація про цю групу людей передавалася до російського "МНС" кілька разів ще 8 червня, проте ні родичі, ні волонтери не отримали від рятувальників позитивної відповіді. Про те, що рятувальники не вивозять людей із селища, підтвердила і Валерія, у якої в Лівих Солонцях перебувають двоє родичів.

Евакуація з населеного пункту ускладнюється тим, що волонтери не можуть туди дістатися через сильні течії, крім того, на цій території відбуваються військові дії.

"Затоплено там жахливо все. Вивозити виходить мало і повільно: йти треба по воді між деревами години дві", - сказала волонтерка Катерина.

9 червня "пара груп" волонтерів усе ж дісталася до Лівих Солонців, повідомив координатор Ярослав Васильєв. Вони роздали їжу і вивезли "трохи людей". Однак про те, щоб там побували співробітники російського "МНС", він також не чув.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті