Бойовики ХАМАС звільнили двох заручниць, які мають подвійне громадянство - США та Ізраїлю

Американки ізраїльського походження Джудіт Тай Раанан (Judith Tai Raanan) і Наталі Шошана Раанан (Natalie Shoshana Raanan) були звільнені бойовиками ХАМАС увечері 20 жовтня і передані бригадному генералу ізраїльської армії Галу Хіршу, що координує зусилля зі звільнення заручників, на кордоні Ізраїлю з Газою. Про це повідомляє "Голос Америки".

За інформацією офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, звільнених заручниць перевезли в центр Ізраїлю на військову базу, де на них чекали родичі.

Матір і доньку, які живуть у США, у місті Еванстон (штат Іллінойс), було викрадено з кібуца Нахаль Оз, коли вони приїжджали до родичів. 17-річна Наталі цього року закінчила середню школу.

У заяві президента США Джо Байдена, зробленій відразу після звільнення заручниць, ідеться: "Сьогодні ми домоглися звільнення двох американок, узятих у заручниці ХАМАС під час жахливого терористичного нападу на Ізраїль 7 жовтня. Наші співгромадяни пережили жахливе випробування за останні 14 днів, і я дуже радий, що незабаром вони возз'єднаються зі своєю сім'єю, яка весь цей час була в страху за них".

Байден пообіцяв, що Джудіт Раанан і Наталі Раанан, а також їхня сім'я "користуватимуться повною підтримкою уряду США, поки вони відновлюються та одужують". Президент США закликав "поважати їхнє приватне життя в цей момент".

"З перших хвилин нападу ми цілодобово працювали над звільненням американських громадян, захоплених ХАМАСом у заручники, і не припиняли зусиль зі звільнення тих, хто все ще перебуває в ув'язненні, - заявив Байден. - Я дякую уряду Катару та уряду Ізраїлю за їхнє партнерство в цій роботі".

Байден наголосив, що як у президента, у нього "немає важливішого пріоритету, ніж безпека американців, які опинилися в заручниках по всьому світу".

Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив на екстреному пресбрифінгу, що ще приблизно 10 американських громадян вважаються зниклими безвісти і, можливо, перебувають у заручниках. Блінкен закликав ХАМАС до негайного звільнення всіх заручників, захоплених 7 жовтня.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті