Активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва буде стягнуто на користь держави - ВАКС

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) частково задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції до колишнього президента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва і директора представництва товариства в Москві, російського підприємця і застосувала до них санкцію - стягнення їхніх активів у дохід держави. Про це повідомила пресслужба ВАКС  18 квітня.

"ВАКС стягнув у дохід держави активи підсанкційних осіб: нерухоме майно, грошові кошти, розміщені на банківських рахунках, частки в статутному капіталі низки господарських товариств, цінні папери, майнові права на торговельні марки та промислові зразки і вогнепальну зброю", - йдеться в повідомленні.

ВАКС нагадує, що апеляційна скарга на це рішення може бути подана учасниками справи та/або їхніми представниками до Апеляційної палати ВАКС протягом п'яти днів із дня оголошення рішення суду.

"У дохід держави стягнуто корпоративні права ("Мотор банк", "Мотор Гарант" (страхова компанія), Вінницький авіаційний завод та інші підприємства), нерухомість, земельні ділянки, грошові кошти (досить значна сума), зброю та інші активи!" - прокоментувала це рішення у дописі на фейсбук-сторінці директорка департаменту санкційної політики Мін'юсту Інна Богатих.

Вона уточнила, що за окремими активами третіх осіб суд відмовив, тому Міністерство юстиції оскаржуватиме це рішення.

Багатих подякувала Офісу Генерального прокурора, СБУ, НАЗК, АРМА, Держподатслужбі та іншим органам і громадським організаціям, які активно працювали для збору належної доказової бази.

"Апеляція попереду, але перший раунд наш", - підсумувала директорка департаменту Мін'юсту.

Як повідомлялося, СБУ завершила слідство проти керівництва "Мотор Січ", яке підозрюється у роботі на окупантів. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті